میلگرد ساده چیست ؟
میلگرد ساده (A1) با تنش جاری ۲۴۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۳۶۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۲۵ درصد به عنوان میلگرد نرم یا خام شناخته شده و عمدتاً بصورت صاف و بدون آج است. این میلگرد برای آهنگری، تغییر شکل (کشش کاری)و انجام عملیات تراش و جوشکاری بر روی آن مناسب است. بطور کلی به عنوان یک میلگرد داکتیل شناخته میشود.
میلگرد به سه گروه تقسیم میشود: فولاد نوع A-1 فولاد نوع A-2 فولاد نوع A-3
فولاد A-۱ از نوع صاف بوده و مقاومت تسلیم و مقاومت کششی (تنش گسیختگی) آن به ترتیب 24۰۰ و 36۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد.
فولاد A-2 از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۳۴۰۰ و مقاومت کششی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است .
فولاد A-3 نیز از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۴۰۰۰ و مقاومت کششی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.
قیمت میلگرد ساده
تماس با مشاورین فروش
مراحل تولید میلگرد ساده با دستگاه اتوماتیک
برای تولید این میلگرد ابتدا شمش را با استفاده از جک هیدرولیک در ردیف های مشخص در کوره هایی با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند و وقتی شمش ها داخل کوره قرار گرفتند به وسیله جریانات گردابی در دمای بالا جهت نورد آماده می شوند. شمش ها پس از رسیدن به دمای مورد نظر جهت نورد به خط تولید ارسال می شوند سپس شمش های پخته شده روی رول ها قرار گرفته و به طرف مرحله بعد هدایت می شوند.
مرحله رافینگ در سه مرحله از قطر شمش ها کاسته و به طول آن ها می افزاید. و پس از مرحله رافینگ به مرحله قیچی متراژ جهت برش میلگردهای تولید شده در طول های مشخص می روند.میلگردهای تولیدی در زیر گیوتین های بسته بندی طبق استاندارد ISIRI ایران برش داده شده در صنایع فولادی آذر گستر سدید به طول 6 متر و 12 متر برش داده می شوند و در مرحله آخر به صورت بندیل بسته بندی می شوند.
استانداردهای میلگرد ساده
این نوع میلگرد براساس استانداردها میلگرد A1 و براساس استانداردهای جدید میلگرد ساده خام گفته می شود.
میلگرد ساده در صنایع فولادی آذر گستر از قطر 10 تا 40 میلی متر از شمش 5sp . 3sp تولید می شود.
نحوه تولید میلگرد ساده نوردی
میلگرد ساده نوردی معمولا از بیلت و یا ورقهای ضایعاتی بدنهی کشتی و کنار ورقها تولید میشود. برای تولید میلگرد ابتدا ورقها پس از محاسبه، با قطر میلگرد به صورت مقطعهای مکعب مستطیل با طولهای حدودا یک سوم طول میلگرد نهایی قطعه قطعه میکنند و در کوره با سوخت مازوت و کازوییل در حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهند و پس از آنکه ورقها بهصورت یکنواخت سرخ شدند؛ آنها را در غلطکهای مختلف قرار میدهند و نورد میکنند که در این مرحله مقطع مستطیل میلگرد را به دایره تبدیل کرده و به طول ۶متر بستهبندی میکنند .
میلگرد ترانس (کششی)
میلگرد ساده بدون آج یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی است که به علت دارا بودن تنوع بالا در سایز، ابعاد و انواع، به شکلهای مختلف، از درونی ترین تا بیرونی ترین مراحل ساخت و مقاوم سازی درپروژه های صنعتی وساختمانی کاربرد دارد.
میلگرد ترانس نوعی میلگرد کششی با مقاومت بالاست که دارا بودن ظاهری صاف و صیقلی، آن را از دیگر انواع میلگرد متمایز میکند. این محصول فولادی ابتدا تحت عملیات نورد گرم تولید شده (میلگرد خام ) وسپس با نورد سرد از دوزه کششکاری ویا با پولیش زدن، سطح آن صاف و یکدست میشود.کیفیت و میزان صیقلی بودن که وجه ممتاز و مهم میلگرد ترانس است بستگی به ساختار و نحوه پولیش زنی دارد و بر همین اساس میتوان این نوع میلگرد را به سه دسته میلگرد کششی و تک پولیش و دو پولیش تقسیم بندی کرد.البته جنس میلگرد، ضخامت و ابعاد نیز جزء مولفه های مهم و تاثیرگذار در دسته بندی این میلگرد به شمار می آیند که در اینجا به بررسی انواع میلگرد ترانس و کاربرد و تفاوتهای هریک میپردازیم.
میلگرد ترانس تک پولیش
همانطور که گفته شد در ابتدا میلگرد به صورت میله های فولادی است که از عملیات نورد گرم گذشته و ظاهری ناهموار و تیره دارد، پس با روش پولیش زنی، زائده های سطح آن برطرف شده و یکدست و صیقلی میشود، این میلگرد که هم دارای ظاهری صاف و زیبا بوده و هم از مقاومت خوبی برخوردار است، در جاهایی کاربرد دارد که این دو مولفه هر دو با هم حائز اهمیت باشند، مانند ساخت و تولید قطعات هیدرولیکی ماشین آلات صنعتی یا خودروها، سیلندرها و پمپ های آب و نفت که تحت عملیات ماشین کاری و غیره ظاهرشان دچار آسیب و تغییر نشود در مواردی تولید قطعات فلزی و غیره …..
میلگرد ترانس دوپولیش
همانطور که از نامش پیداست، عملیات پولیش زنی برای این نوع میلگرد دو گانه یا دو مرحله ای است بنابراین شفافیت سطحی آن بیشتر شده و ظاهری آینه ای به خود گرفته است. کاربرد اصلی آن در جاهایی است که هم باید از خاصیت مقاوم بخشی آن بهره برد و هم از زیبایی، مانند مکانهایی که نیازمند سطحی آینه ای و نشکن باشیم مانند قطعات بیرونی اتومبیل که هم در معرض برخوردهای فیزیکی و خوردگی ها قرار دارند و هم درمعرض دید هستند و بر ظاهر خودرو تاثیرگذارند یا در قسمتهای بیرونی و محافظ نمای ساختمانها با رعایت بحث زیبایی معماری و همچنین قطعات محکم و قابل رویت ماشین آلات صنعتی …
میلگرد ترانس بلبرینگ خور
این میلگرد نوعی از میلگردهای ترانس دوپولیش است با این تفاوت که قابلیت بلبرینگ خوربودن نیز به آن اضافه شده است.برای تولید این نوع میلگرد از فولاد CK45 و st37 استفاده شده است و گاهی نیز با همین نام شناخته میشود.کاربرد اصلی آن نیز برای قطعات زیبا و نشکن ماشین آلات صنعتی و اتومبیل هاست و همچنین صنایع مبل سازی و ابزار ویراق آلات و غیره …
میلگرد کششی یا روغنی
برای تولید میلگرد کششی از میلگرد خام استفاده میشود که دارای قطرهای مختلف و در طولهای 6 متری یا به صورت کلاف برش زده شده است. پایه تولید این نوع میلگرد که در ابتدا با روشهای مختلف تحت کشش قرار میگیرد و پس از رسیدن به طول وقطر (حتی دهم دار) مورد نظر، تابگیری شده و سپس به اندازه 3 متر و یا کلاف بسته بندی می گردد . سطح این نوع میلگرد صاف و روغنی براق می باشد که نسبت به انواع قبلی از مقاومت بالاتری و گردی برخوردار است و بیشترین کاربرد آن در تولید پیچهای بلند (پیچ متری ) و تولید قطعات فلزی صنعتی می باشد .
میلگرد ترانس سنگ خورده (سر زرد و سرقرمز)
در فرآیند تولید این نوع میلگرد از دستگاههای سنگ زنی به جای پولیش زنی، برای یکدست و صیقلی کردن سطح میلگرد استفاده میکنند که رایج ترین آنها دستگاه لیدکوپینگ است که تولید کشور سوئد میباشد و از دقت بالایی برخوردار است و تلورانس ابعادی آن وسیع است یعنی ضخامتهای ایجادشده توسط این دستگاه بین 6تا100 میلیمتر است،بنابراین میتواند پاسخگوی نیاز مشتریان در ابعاد و سایزهای متنوع باشد. این نوع میگرد به دو شکل میلگرد سر زرد و سر قرمز تولید میشود که در واقع رنگی که روی سطح مقطع آن زده شده،مشخص کننده ساختار و روش تولید آن در فرآیند کشش بوده (روش ترمکس یا خنک کاری سرد و برگشت تحت کنترل) که هرکدام از آنها موجب بروز ویژگیهای متفاوت در میلگرد و انواع آن و تفاوت در محل کاربردشان میشود.
میلگرد ترانس مفتول (کلاف)
این نوع میلگرد بیشتر برای جاهایی کاربرد دارد که نیاز به خمکاری و تغییر شکل به صورتهای گوناگون وجود داشته باشد و تولید پیچ های در سایز های ریز ، زیرا از قطر پایین (بین 3 تا ۱۰ میلیمتر) برخوردار بوده و در عین داشتن ظاهری صاف وصیقلی، قابلیت انعطاف پذیری و خم شدن دارد مانند فرفوژه سازی در صنایع مبلمان یا نرده های تزیینی در دکوراسیون منازل و ادارات.
میلگرد ترانس شش پر
این نوع میلگرد از استحکام و زیبایی بالایی برخوردار است و بیشتر در صنایع خودروسازی ، ماشین الات صنعتی ، نساجی ، تولید مهره و برای ساخت وتولید قطعات نمایی مستحکم کاربرد دارد. به طورکلی میلگردهای ترانس از دو ویژگی ظاهر زیبا و استحکام بالا برخوردارند و نوع کاربرد آنها براساس همین دو ویژگی تعیین میشود و به دلیل انجام کار زیاد روی آنها و ایجاد براقیت و شفافیت ظاهرشان، وقت و هزینه زیادی برای تولیدشان صرف شده که باعث بالا رفتن قیمت آنها نسبت به انواع دیگر میلگرد شده است. این نوع میلگرد براساس استانداردهای مختلف تولید شده و دارای خواص و ویژگیهای متفاوتی میشوند. استانداردهای تولید این نوع میلگرد درکشورهای مختلف بنابر شرایط اقلیمی و آب وهوایی خاص هر کشور تعین میشود.در ایران معمولترین نوع آن استاندارد روسیه است که باید در پلاک مشخصات محصول درج شود زیرا بر ساختار محصول و در نتیجه نوع کاربرد و رفتار میلگرد هنگام کاربرد تاثیرگذار است. فروشنده میلگرد بنابر تعهد و مسئولیت کاری خود، موظف است که مشخصات محصول مندرج در پلاک را به رویت مشتری برساند و آگاهیهای لازم در این زمینه را به وی بدهد؛ لازم به ذکر است که کادر متعهد و متخصص شرکت آذر گستر سدید مشاوری امین و قابل اعتماد برای خریداران انواع میلگرد میباشد.