تفاوت تولید میلگرد ساده با نورد دستی و نورد توسط دستگاه اتومات

نورد، یک فرآیند متداول در فلزکاری است که در تولید میلگرد استفاده میشود. این فرآیند شامل عبور یک شمش فولادی از چندین غلتک است. برخی از دستگاههای نورد از دو غلتک استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر چهار غلتک یا بیشتر دارند. شمش فولادی با عبور از این غلتکها، ضخامت و قوام یکنواختی پیدا میکند. برای تولید میلگرد میتوان هم از روش نورد دستی و هم دستگاه نورد اتومات کمک گرفت. در این مقاله با ما همراه باشید تا تفاوت تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات را مورد بررسی قرار دهیم.
نورد میلگرد با دستگاه اتومات
همانطور که اشاره کردیم، نورد میلگرد به معنای عبور شمش داغ فولاد از میان دو یا چندین رول یا غلتک و چرخش آن در جهت مخالف با سرعت محیطی یکنواخت است. اگرتمایل دارید تا اطلاعات بیشتری در مورد نورد میلگرد بدست آورید میتوانید با مقاله نورد میلگرد چیست را مطالعه کنید حال این فرآیند میتواند به دو صورت انجام شود:
- تولید میلگرد ساده با نورد دستی
- تولید میلگرد ساده با روش اتوماتیک
در روش اتوماتیک، کارخانه تولیدکننده میلگرد، خط نورد میلگرد اتوماتیک را خریداری کرده و از آن استفاده میکند. این دستگاه میتواند از طریق دو روش نورد گرم یا نورد سرد، عمل شکلدهی به فولاد را انجام دهد.
نحوه انجام نورد گرم توسط دستگاه اتوماتیک بدین شکل است که شمش فولادی در دمای کنترلشده (۸۰۰-۱۲۰۰ سانتیگراد) قرار میگیرد تا تمامی نواحی آن گرم شده و از غلتک عبور کند و به شکل دلخواه درآید. در روش نورد سرد که بیشتر برای تولید میلگرد ترانس (کششی) فولادی استفاده میشود، پردازش بیشتری روی میلگرد انجام شده و موجب افزایش کیفیت سطحی آن میشود.
دستگاه نورد اتومات، معمولاً از چند غلتک تشکیل میشود که با توجه به کاربرد آنها، باید از جنس فولاد خاصی باشند. جالب است بدانید که این غلتکها دارای ابعاد مختلفی بوده و در جهت مخالف یکدیگر حرکت میکنند.
نورد میلگرد به صورت دستی
یکی از روشها تولید میلگرد، نورد دستی است که بسیار سخت و حرفهای بوده و نیاز به افراد ماهر و توانا در این زمینه دارد. البته «دستی» بودن این روش بدین معنا نیست که همه کارها با دست و بدون کمک دستگاه انجام میشوند؛ تفاوت تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات نیز همین است که در روش دستی، تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند، اما به کمک نیروی انسانی نیز نیاز است.
روش نورد دستی به صورت کلی بدین شکل است که مواد اولیه آن ضایعات ورق یا میان خطی شمش است و در کورههای مخصوص سرخ شده و توسط افراد ماهر به سمت استندها که غلط در آن قرار دارد هدایت می شوند با ابعاد خاص شکل داده میشوند، سپس فلز شکلگرفته از دستگاه خارج و وارد غلطک (فیشینگ) میشود تا شکل نهایی را به خود بگیرد.
در رابطه با جزئیات فرآیند تولید میلگرد به شکل دستی باید گفت که این فرآیند بسیار پیچیده و سخت بوده و فقط باید توسط افراد ماهر انجام گیرد. فرق تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات این است که در روش نورد دستی، مواد اولیه که ضایعات ورق یا میان خطی است در کوره تا ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشوند؛ میلگردهای تولید شده به بخش تکمیل نورد گرم منتقل شده و وزن، خواص فیزیکی، برش ، تسطیح و … آنها مورد بررسی قرار میگیرد. سپس، میلگردهای تولیدی برای بستهبندی آماده می شوند.
تفاوت نورد میلگرد به صورت دستی و با دستگاه
تا اینجا تفاوت تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات را به صورت جداگانه بررسی کردیم و اکنون قصد داریم یک جمعبندی کلی ارائه دهیم. تولید میلگرد ساده به روش نورد با استفاده از دستگاههای اتومات قطعاً سریعتر بوده و با کیفیت و دقت بالاتری انجام میشود. علاوه بر این، با استفاده از دستگاههای اتومات نیاز به استخدام نیروی انسانی کم تری دارد و از این طریق، هزینهها کاهش مییابند. اگر بودجه کافی برای خرید دستگاه نورد اتومات را دارید، توصیه میشود از این روش استفاده کنید.
در تولید میلگرد به روش نورد دستی، نیاز به استخدام نیروی ماهر و کاربلد داریم، اما این بدان معنی نیست که از هیچ گونه دستگاه و تجهیزاتی استفاده نمیشود. این روش نیز دستگاهها و تجهیزات مخصوصی دارد که توسط اپراتورها و افراد ماهر کنترل میشوند. به طور کلی میتوان گفت اصلیترین فرق تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات در سرعت، کیفیت و دقت میلگردهای تولیدشده است.
سوالات متداول
نورد میلگرد با استفاده از دستگاه اتومات چه مراحلی دارد؟
برای انجام نورد میلگرد با استفاده از دستگاه اتومات، این مراحل باید به ترتیب انجام شوند: خرید شمش فولادی، کوره پیش گرمکن، نورد گرم اولیه شمش ، میز انتقال، نورد پایانی عملیات سایز و انتقال توسط رولینگ ها به واحد برش و بسته بندی
برای نورد میلگرد به چه دستگاههایی نیاز است؟
از جمله دستگاههای لازم برای نورد میلگرد در کارخانهها میتوان به کوره پیش گرم، شانه بسته بندی، رافینگ و رولینگ رافینگ، قیچی سرزن و همینطور رولینگ کوره برای انتقال شمش به مرحله رافینگ اشاره کرد.
اجاره خط تولید میلگرد دستی بهصرفهتر است یا خرید آن؟
راهاندازی خط تولید میلگرد سوددهی بالایی دارد، اما هزینه آن نیز بالا خواهد بود و ممکن است هر کسی از پس بودجه لازم برای این کار بر نیاید. به این افراد توصیه میشود کارخانههای قدیمی و از کار افتاده را اجاره و مجدد راهاندازی کنند.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی تفاوت تولید میلگرد ساده با نورد دستی و دستگاه اتومات پرداختیم. همانطور که در متن هم به این موضوع اشاره کردیم مهمترین تفاوت این دو روش، در سرعت تولید، کیفیت و دقت محصولات نهایی است. در پایان بهتر است بدانید که میلگردهای ساده تولیدشده توسط آذر گستر سدید همگی به شکل تمام اتومات با بهترین دستگاههای روز دنیا تهیه میشوند به همین دلیل از کیفیت ساخت بسیار بالای برخوردار هستند. در صورت نیاز به خرید میلگرد ساده با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت، میتوانید از طریق شماره 02153261 با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.