میلگرد یکی از پرکاربردترین محصولاتی است که در پروژههای ساخت و ساز به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. میلگردها به طور کلی بر اساس شکل ظاهری و کاربردهایشان، به دو دسته تقسیم میشوند: میلگرد ساده و میلگرد ترانس. میلگرد ساده، میلگردی است که دارای آج نباشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که میلگرد ساده چیست و چه کاربردهایی در صنعت ساختمانسازی دارد.
میلگرد ساده چیست؟
همانطور که گفته شد، تفاوت اصلی میلگرد ساده با میلگرد آجدار، عدم داشتن آج و صاف بودن آن است. علاوهبر این، میلگرد ساده در مقایسه با سایر انواع میلگرد، از مقاومت کششی بیشتری برخوردار بوده و میتوان آن را در دسته فولادهای نرم قرار داد. میلگرد ساده را طی مراحل مختلفی تولید میکنند. شمش فولادی، یکی از مهمترین مواد اولیه در تولید بسیاری از مقاطع فولادی است که در تولید میلگرد ساده نیز به کار میرود. در ادامه بررسی میکنیم که مراحل تولید میلگرد ساده چیست:
- ابتدا با استفاده از حرارت، شمشهای فولادی را به دمای مشخصی (۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد) میرسانند تا بتوانند آنها را شکل دهند.
- سپس، شمشهای حرارتدیده و نرم را روی رولها قرار میدهند تا توسط دستگاههای مخصوصی برش داده شده، از عرض و قطر آنها کاسته و به طول آنها افزوده شود.
- در نهایت، میلگردها را به طول مشخص و استانداردی میرسانند، آنها را با قیچیهای مخصوص برش میدهند و داخل بستهبندی مناسب قرار میدهند.
برای تولید میلگرد آجدار، همین مراحل طی میشوند با این تفاوت که غلطک های شکل دهی این نوع میلگرد دارای آج می باشد .
تفاوت میلگرد آجدار و میلگرد ساده چیست؟
تا اینجا بررسی کردیم که میلگرد ساده چیست و ممکن است برایتان سؤال پیش آمده باشد که این نوع میلگرد، چه تفاوتی با میلگرد آجدار دارد؟
میلگرد ساده در بازار و صنعت بیشتر با نام A1 یا میلگرد نرم شناخته میشود و به دلیل نرمی برای خمکاری و جوش پذیری برای ساخت قطعات صنعتی بیشتر مصرف می شود.
میلگرد آجدار همانطور که از اسمش پیداست، روی سطح خود آجهایی دارد که آن را متمایز میکند. این نوع میلگرد، نسبت به میلگرد ساده خواص ساختاری بهتری داشته و مقاومت سازههای بتنی را ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش میدهد. علاوهبر این، در اسکلت فلزی سازههای بتنی از این نوع میلگرد استفاده میشود زیرا دارای خواص مقاومت کششی، خمشی و ارتجاعی است.
از سوی دیگر، کاربرد میلگرد ساده بیشتر در پروژههای صنعتی دیده میشود. از این مقطع فولادی به عنوان خاموت نیز استفاده میکنند. این در حالی است که میلگردهای آجدار در صنعت ساخت و ساز بیشتر به کار میروند.
بررسی کاربردهای میلگرد ساده
از میلگرد ساده در صنایع مختلف استفاده می شود؛ برخی از این کاربردها عبارتاند از:
- تولید قطعات صنعتی و خودرویی
- ساخت ادوات کشاورزی
- تولید لولا و اتصالات آهنی
- فورج گرم
- تولید میلگرد ترانس
- ساخت پیچ و مهره
همانطور که گفته شد، میلگرد ساده بیشتر در صنعت کاربرد دارد اما در صنعت ساختمان سازی هم برای ساخت بولت و رابیتس کاری از آن استفاده میشود. میلگرد ساده را به دو صورت شاخه و کلاف به بازار عرضه میکنند. میتوانید حالت کلاف آن را در سایزهای ۵٫۵، ۶٫۵، ۸، ۱۰ و ۱۲ بیابید؛ در حالی که حالت شاخه آن در سایزهای 10 تا 42 در شرکت آذر گستر سدید به بازار عرضه میگردد. به دلیل امکان برش و خم کردن میلگرد ساده، از آن در خمکاری، آهنگری و جوشکاری نیز استفاده میکنند. دیگر مصارف این محصول شامل شفتهای صنعتی و نما میشوند.
بهترین تولیدکنندگان میلگرد ساده در ایران کدامند؟
از میان تولیدکنندگان میلگرد ساده در کشورمان، صنایع فولادی آذر گستر سدید بیش از ۲۰ سال است که در زمینه تولید مقاطع فولادی مخصوصا انواع میلگرد ساده فعالیت دارد. درواقع یکی از پرفروشترین محصولات این شرکت میلگرد ساده است که از باکیفیتترین شمشهای استاندارد (3SP و 5SP) برای آن تولید میشوند. برای اطلاع از سایزها و قیمتهای میلگردهای تولیدی آذر گستر سدید، میتوانید بر روی لینک میلگرد ساده کلیک کنید.
نحوه تعیین قیمت میلگرد ساده
عوامل متعددی هستند که بر قیمت میلگرد ساده تأثیر میگذارند و با دانستن آنها میتوان کاهش یا افزایش قیمت این نوع میلگرد را تا حدی پیشبینی کرد. از آنجا که بخشی از کاربرد میلگرد ساده در صنعت ساختمانسازی است، بهبود یا رکود بازار مسکن میتواند بر قیمت این محصول تأثیر بگذارد. علاوهبر این، میزان تقاضا، رویدادهای سیاسی و اقتصادی و عوامل بینالمللی نیز بر قیمت میلگرد ساده تأثیرگذار خواهند بود. هزینههای حملونقل نیز تأثیر بسزایی بر قیمت میلگرد ساده میگذارند و این نکتهای است که نباید از آن غافل شد.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که میلگرد ساده چیست و چه کاربردهایی دارد. گفتیم که میلگردها به طور کلی به دو دسته ساده و آجدار تقسیم میشوند و عمده تفاوت آنها در شکل ظاهری و میزان مقاومتی است که به بتن میبخشند. خواص ساختاری میلگرد آجدار از میلگرد ساده بهتر بوده و به همین دلیل در صنعت ساختمانسازی بیشتر کاربرد دارد؛ در حالی که میلگرد ساده نیز ویژگیهای خاص خود را داشته و برای مصارف صنعتی به کار میرود.
عالی بود 👌
سپاس از لطف شما دوست گرامی
تشکر بابت توضیحات مفید و کاربردی 👌🏼